Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z mielonym kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
20 g ryżu białego
-
400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
100 g wody
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 cebule dymki pokrojone na 2 cm kawałki
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
24 liści mięty, świeżych
-
1 - 2 łyżki sosu rybnego
-
1 łyżkę soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
100 g ogórka pokrojonego na 3 mm półplastry
-
50 g kiełków fasoli, świeżych, lub konserwowych, uprzednio odsączonych z zalewy50 g kiełków soi, świeżych lub konserwowych, uprzednio odsączonych z zalewy
-
2 sałaty rzymskie tylko liście, bez twardych części, pokrojone na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
445.3 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
774.7 kJ /
185.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem
55 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 godz. 15 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Burgery z łososia
50 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min